A friss kelbimbóval azonos módon készíthetünk belőle főzeléket, rakott kelbimbót, használhatjuk leves, köret vagy főétel komponenseként.
Hagyományos módon: A gyorsfagyasztott kelbimbót felengedtetés nélkül forrásban lévő bő vízbe öntjük és kb. 8-12 perc alatt puhára főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük.
Mikrohullámú berendezésben: A gyorsfagyasztott kelbimbót felengedtetés nélkül mikrohullámozható edénybe öntjük. Kevés víz hozzáadásával, 600 W-on kb. 8-12 perc alatt puhára pároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük. A főzési idő alatt ajánlatos néhányszor átkeverni.
Energia | 175 kJ / 42 kcal | 2% |
Zsír | 0 g | 0% |
- amelyből telített zsírsavak | 0 g | 0% |
Szénhidrát | 4,5 g | 2% |
- amelyből cukrok | 0,7 g | 1% |
Rost | 4,4 g | - |
Fehérje | 3,4 g | 7% |
Só | 0,10 g | 2% |
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Az "Elfogadás" gombra történő kattintással a felhasználó elfogadja a sütik használatát.