A friss fejtett babbal azonos módon készíthetünk belőle levest, főzeléket, más zöldségekkel keverve salátát, és még sok más finomságot.
Hagyományos módon: A gyorsfagyasztott fejtett babot felengedtetés nélkül forrásban lévő sós vízbe öntjük, és 8 – 10 perc alatt puhára főzzük.
Mikrohullámú berendezésben: A gyorsfagyasztott fejtett babot felengedtetés nélkül mikrohullámozható edénybe öntjük, majd kevés sós víz hozzáadásával 600 W-on 8 – 10 perc alatt puhára pároljuk. Az elkészítési idő alatt ajánlatos néhányszor átkeverni.
Energia | 568 kJ / 135 kcal | 7% |
Zsír | 1 g | 1% |
- amelyből telített zsírsavak | 1 g | 5% |
Szénhidrát | 17 g | 7% |
- amelyből cukrok | 2 g | 2% |
Rost | 9,6 g | - |
Fehérje | 9,7 g | 19% |
Só | 0,10 g | 2% |
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Az "Elfogadás" gombra történő kattintással a felhasználó elfogadja a sütik használatát.