Töltött gömbcukkini saját magából készült mártással

Elkészítés

Fél óra alatt valami finomat és szépet? Spórolj időt FeVitával! A hétköznapi rohanásban gyakran megesik, hogy szeretnénk mihamarabb végezni a vacsorakészítéssel. Íme, egy igazán gyorsan és könnyen elkészíthető recept 5 lépésben!

Lépések:

  1. A cukkiniket megmossuk, mindkét végüket egyenesre vágjuk, majd keresztben félbevágjuk, és annyira kivájjuk, hogy körben ½ cm-es perem maradjon. A kikanalazott cukkinit félretesszük.
  2. Elkészítjük a tölteléket: felforrósítunk egy serpenyőben 1 evőkanál zsiradékot, belehelyezzük a rizses zöldségkeveréket, és közepes lángon sütjük 6–8 percen keresztül fedő nélkül, időnként megkeverve.
  3. Egy sütőtálat vékonyan kiolajozunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A félbevágott cukkiniket bőségesen megtöltjük a rizses zöldségkeverékkel. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal. Mehet is a sütőbe 15-20 percre!
  4. Míg a cukkini elkészül, elkészítjük a mártást. Kevés zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymakockát, rádobjuk a sárgarépakorongokat. Hozzákanalazzuk a paradicsompürét, alaposan elkeverjük, ízlésünk szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a félretett cukkinimaradványokat. Mikor megpuhulnak, belekanalazzuk a tejszínnel elkevert mustárt és forralunk rajta egyet. Botmixerrel pürésítjük.
  5. A töltött cukkiniket nyakon öntjük a mártással és tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzávalók

  • 8 db kisebb gömbcukkini
  • 450 g FeVita gyorsfagyasztott rizses zöldségkeverék
  • 1 evőkanál zsiradék
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt sajt

A mártáshoz:

  • a cukkini kikanalazott zsenge húsa
  • 100 g FeVita gyorsfagyasztott sárgarépakorong
  • 200 g FeVita gyorsfagyasztott vöröshagymakocka
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint
Osszd meg, mentsd le vagy akár ki is nyomtathatod!Share on FacebookPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someonePrint this page

Hozzávalók

  • 8 db kisebb gömbcukkini
  • 450 g FeVita gyorsfagyasztott rizses zöldségkeverék
  • 1 evőkanál zsiradék
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt sajt

A mártáshoz:

  • a cukkini kikanalazott zsenge húsa
  • 100 g FeVita gyorsfagyasztott sárgarépakorong
  • 200 g FeVita gyorsfagyasztott vöröshagymakocka
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Az "Elfogadás" gombra történő kattintással a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás