Amerikai palacsinta

Elkészítés

A tengeren túli filmek klasszikus jelenete, amikor a szereplők gyümölcsöktől roskadozó és juharsziruppal megöntözött palacsintatornyokat fogyasztanak reggelire. Nem véletlenül a kontinens kedvenc reggelije a palacsinta, hiszen laktató, gyorsan és számtalan módon elkészíthető.

Íme, egy recept egyenesen Jamie Oliver konyhájából!

  1. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját külön-külön tálba.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet, majd sűrű, sima tésztát keverünk belőlük.
  3. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a sóval, majd könnyedén beleforgatjuk a tésztába.
  4. Negyed merőkanálnyi adagokat kimérve mérsékelt lángon megsütjük és juharsziruppal, gyümölcsökkel tálaljuk.

Tipp: Sütés közben a palacsinták nyers oldalára is szórhatunk gyümölcsöket, amik így belesülnek a tésztába. Ha nem szereted a juharszirupot, használj mézet, csokoládéöntetet vagy joghurtot!

Hozzávalók

2-4 személyre:

  • 3 nagyobb tojás
  • 115 g finomliszt
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 1,4 dl tej
  • 1 csipet só
  • 450 g FeVita gyümölcskeverék (szeder, málna, magozott meggy, pirosribiszke) felengedtetve
  • juharszirup ízlés szerint
Osszd meg, mentsd le vagy akár ki is nyomtathatod!Share on FacebookPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someonePrint this page

Hozzávalók

2-4 személyre:

  • 3 nagyobb tojás
  • 115 g finomliszt
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 1,4 dl tej
  • 1 csipet só
  • 450 g FeVita gyümölcskeverék (szeder, málna, magozott meggy, pirosribiszke) felengedtetve
  • juharszirup ízlés szerint

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Az "Elfogadás" gombra történő kattintással a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás